NS: Verwacht woensdag ook hinder op spoor

Het openbaar vervoer in Nederland ligt dinsdag als gevolg van een grote landelijke staking grotendeels plat. Omdat veel werknemers aan de staking meedoen, en omdat deze staking tot woensdag 04:00 uur duurt, zullen er naar verwachting ook woensdag nog gevolgen zijn voor de dienstregeling

De NS verwacht dat woensdag ook treinen uit kunnen vallen of korter dan normaal zijn. De nacht wordt doorgaans gebruikt om treinen naar de juiste locatie te brengen, maar dit wordt bemoeilijk doordat er nog tot 04:00 uur gestaakt wordt.

"Sommige treinen zullen in andere samenstellingen rijden", zegt de woordvoerder. Hij verwacht dat in de ochtend kortere treinen dan normaal zullen rijden. Ook vallen er mogelijk treinen uit. Het zal hierdoor in de treinen drukker zijn dan normaal. Het is niet bekend welke treinen uit zullen vallen of korter zijn dan gepland. Wel wordt de normale dienstregeling aangeboden via de reisplanner. De NS raadt reizigers aan om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Stakingsdag

"De dag is heel rustig verlopen", vertelt een woordvoerder van de NS. "We zien dat mensen massaal gehoor hebben gegeven aan onze oproep om niet met de trein te reizen."

Op de stations was het erg rustig. Slechts een enkeling, vooral toeristen, was volgens de zegsman niet op de hoogte van de staking. Ook bij de klantenservice van de NS is het opvallend rustig gebleven. Er waren zelfs minder telefoontjes dan op een normale dinsdag. Veel reizigers zouden goed geinformeerd zijn over de staking, die ruim van te voren was aangekondigd.

De stakingen worden woensdag in andere branches voortgezet, waaronder de schoonmaakbranche. "Het kan daarom zijn dat reizigers een iets minder schone trein aantreffen dan zij gewend zijn.", meldt de NS.

Foto: Alfenaar
Foto: Alfenaar