Treinverkeer maandag langzaam opgestart na stakingsactie

Het treinverkeer is maandag na 7:06 weer opgestart. Om verstoringen in de dienstregeling te voorkomen na de geplande stakingsactie van 6:00 uur en 7:06, heeft de NS het opstarten van de dienstregeling uitgesteld tot na de stakingsactie. Hierna hebben enkele treinen in de ochtend met vertraging gereden.

"De meeste reizigers bleken vandaag goed op de hoogte van de landelijke pensioenacties. Zo was het tijdens de acties bijvoorbeeld opvallend rustig op Utrecht Centraal. Reizigers hebben het advies opgevolgd om hun reis uit te stellen of thuis te werken. Om 7.31 uur vertrok volgens dienstregeling de eerste trein vanuit Maastricht naar Alkmaar. De ochtendspits die volgde hadden reizigers hier en daar te maken met vollere treinen.", zegt een NS woordvoerder. Omstreeks 12 uur lag de punctualiteit op  87,5%.

Meer files

Omstreeks 7.30 uur stond er meer dan 500 kilometer file op de snelwegen, veel meer dan gebruikelijk op een maandagochtend. Na 8.30 uur namen de files weer geleidelijk af. "Veel mensen hebben ook besloten thuis te gaan werken", meldt een woordvoerder van de ANWB. Momenteel wordt er vanwege een de terreuraanslag in Utrecht en bijbehorend onderzoek wel gewaarschuwd dat de A2 tussen Amsterdam en Utrecht grotendeels afgesloten is.

Foto: Alfenaar
Foto: Alfenaar