Veel treinuitval in het zuiden door onstuimig weer

Ook deze zondag is er overlast op het spoor door onstuimig weer. Vanwege de wind is er ook vandaag weer sprake van omgevallen bomen op het spoor. In Limburg is de situatie inmiddels zo ernstig dat het treinverkeer in de hele provincie stil is komen te liggen.

Tussen Sittard en Heerlen / Maastricht rijden er geen treinen. ProRail heeft op last van de weersomstandigheden het treinverkeer beneden Sittard volledig stil gelegd. Tussen Maastricht - Valkenburg en Maastricht - Maastricht Randwyck / Visé reden er al geen treinen vanwege werkzaamheden. NS waarschuwt reizigers die tussen Eindhoven en Sittard reizen rekening te houden met vertraging en uitval van treinen.

Ook tussen Utrecht en 's-Hertogenbosch moeten reizigers rekening houden hinder, vanwege een beschadigde bovenleiding rijden er tot 19:30 geen treinen op dit traject. Tussen Arnhem en Winterswijk is er een boom op het spoor gevallen waarbij nog niet bekend is waneer deze opgeruimd is.

Hinder op de HSL en Internationaal verkeer

Ook op de HSL is er sprake van hinder. Tussen Rotterdam Centraal en Antwerpen-Centraal rijden er geen internationale treinen door een voorwerp in de bovenleiding. Dit duurt tot ongeveer 17:30 uur. Ook tussen Roosendaal en het Belgische Essen rijden er geen treinen vanwege een voorwerp in de bovenleiding.

Tussen Rotterdam Centraal en Breda is de Moerdijk HSL-spoorbrug afgesloten vanwege harde wind en rijden er minder treinen op de hogesnelheidslijn.

Reizigers wordt geadviseerd om voor vertrek de app of de website te raadplegen.

België

Ook in België is er veel overlast op het spoor, zoals bomen en takken die op de sporen liggen. Naast dat het spoor van Nederland naar België nagenoeg plat ligt is zondagmiddag ook het station van Brugge preventief ontruimd vanwege instortingsgevaar van een nabijgelegen gebouw.

Ook de kusttram van De Lijn tussen Knokke en De Panne is stilgelegd. De NMBS raadt reizigers aan om bussen van De Lijn te gebruiken.

Foto: Joop van Houdt (Rijkswaterstaat)
De Moerdijkbrug voor treinen op de HSL
Foto: Joop van Houdt (Rijkswaterstaat)