Veel bomen langs het spoor omgewaaid door harde wind

Het treinverkeer heeft zaterdag last gehad van harde wind en regen. Op meerdere plekken raakte het treinverkeer gestremd doordat er bomen op het spoor zijn gevallen. Ook reden er vanwege de harde wind minder Intercity Direct treinen over de Moerdijkbrug voor HSL-treinverkeer.

Momenteel rijden er tussen 's-Hertogenbosch en Boxtel/Tilburg tot 20:00 uur geen Sprinters vanwege een boom op het spoor. Eerder vandaag vielen er vanwege omgewaaide bomen ook treinen uit op de trajecten Amsterdam - Köln, Zwolle - Leeuwarden, Utrecht - Arnhem/Rhenen. Ook vielen er Intercity Direct treinen uit tussen Rotterdam - Breda (HSL) en Amsterdam - Schiphol - Rotterdam (HSL) vanwege de hevige wind waarbij de Moerdijk spoorbrug afgesloten wordt. De IC Brussel werd omgeleid via Roosendaal en reed niet via de HSL.

Tussen Schiphol Airport en Utrecht Centraal reden er minder Intercity's omdat er koeien langs het spoor liepen. Het is niet bekend of het onstuimige weer hiermee te maken heeft. Hier rijdt sinds 19:00 uur het treinverkeer inmiddels weer.

KNMI: Code geel

Het KNMI heeft voor zaterdagmiddag code geel afgekondigd voor het hele land. In het gehele land werden er windstoten gemeten van 80 tot 90 km/uur, meldt Weeronline. Op enkele plaatsen in Noord-Holland bereikten de windstoten snelheden van meer dan 100 km/uur. Op de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen werd zelfs stormkracht waargenomen met windkracht 9. Inmiddels is de storm in kracht afgenomen.

Foto: NS
Foto: NS