HEMA neemt negen HEMA-winkels over van NS

Per 1 oktober wordt HEMA eigenaar van negen HEMA winkels op stationslocaties. Deze winkels werden voorheen geëxploiteerd door NS en voegt HEMA nu toe aan het eigen portfolio. In totaal komt het aantal Nederlandse winkels waar HEMA eigenaar van is nu op 284.

De winkels werden sinds 2007 geëxploiteerd door NS Stations. NS heeft besloten om veel winkelketens op stations uit te besteden, om zo meer de focus te kunnen hebben op het hoofdrailnet. NS Stations blijft de formules Kiosk, StationsHuiskamer, Railcatering, AH to Go en Julia’s zelf exploiteren. De exploitatie van de HEMA winkels wordt per 1 oktober overgenomen. Alle 300 medewerkers gaan dan over naar HEMA met een vergelijkbaar arbeidsvoorwaardenpakket.

Tico Schneider, Directeur HEMA Nederland: "De overname van de negen NS-winkels past binnen onze groeistrategie om ook in onze thuismarkt te blijven groeien. De high traffic locaties van deze winkels zijn voor HEMA erg interessant door de goede omzet per vierkante meter. Mensen kopen in de winkels en halen er online bestelde producten af. We hebben vorig jaar onze kleine winkels in Nederland en België ingericht volgens het internationale winkelconcept en dit gaan we ook in de negen nieuwe winkels doen."

HEMA wil verder weinig kwijt over de overname. Zo wil het bedrijf niet toelichten of het bedrijf op stations wil groeien en welke voordelen reizigers kunnen verwachten van de overname. Ook of het assortiment aangepast gaat worden wil HEMA niet zeggen. De negen stationswinkels zijn te vinden op de stations van Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Den Bosch, Maastricht, Rotterdam Centraal, Alkmaar, Utrecht Centraal en Amsterdam Zuid.

Foto: Ailko Frederiks
Foto: Ailko Frederiks

Bron: Treinreiziger