Afscheid Hoekselijn

Op 31 maart rijdt na ruim 125 jaar de laatste trein over de Hoekse Lijn. Hierna zal het spoor en de stations worden omgebouwd voor RET die er vanaf september met de metro zal rijden.  De Nederlandse Spoorwegen laten het afscheid van de Hoekselijn natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan!

Op zondag 26 maart rijden er de hele dag museumtreinen als pendeldienst tussen Hoek van Holland en Rotterdam Centraal. Tussen 11.00 en 16.30 uur rijden er nostalgische treinen tussen Rotterdam Centraal en Hoek van Holland. Wil je ook meerijden met een Mat ’64 (Apenkop), ’46 (Muizeneus) of ’54 (Hondekop 766)? Kom zondag naar Rotterdam Centraal, check in met je ov-chipkaart en haal op het vertrekperron een historisch ticket. Dit kost niets extra, er is per trein een beperkt aantal tickets beschikbaar. Zo wordt er voorkomen dat de treinen extreem druk zullen zijn.

Als de trein vol is krijgt u een kaartje voor de volgende trein. Treinliefhebbers kunnen de dienstregeling van de pendeldiensten hier vinden: Dienstregeling Hoekselijn.

Fotoexpositie

Omdat een spoorlijn met zo'n lange en bijzondere geschiedenis bol staat van de prachtige verhalen verdient dit een tentoonstelling. Vanaf 20 maart tot en met 26 maart is in de hal van Rotterdam Centraal een tentoonstelling te zien over de Hoekse Lijn. Met oude foto's en verhalen voor een vleugje sentiment rondom het afscheid van de Hoekse Lijn.

OPROEP

Kort na het afscheid van de Hoekselijn als NS spoorlijn willen we een reportage maken over de geschiedenis van deze 125 jaar oude spoorlijn. Hierbij zijn we op zoek naar foto's van zowel de geschiedenis als het afscheidsfeest op zondag 26 maart.

Mocht u nog eigen foto's hebben die u graag als bijdrage in de reportage terug wilt zien. Dan kunt u deze insturen met uw naam en eventueel een beschrijving naar het mailadres: foto@treinenweb.nl


De Mat'54 van de Stichting Hondekop in Hoek van Holland Haven

Datum: zo 26 mrt 2017 t/m zo 26 mrt 2017