Stoom- en Dieseldagen

Tijdens de Stoom- en Dieseldagen op 14 en 15 juni 2014 valt er veel te genieten voor liefhebbers van Stoom- en Dieselmaterieel. Bij dit jaarlijkse evenement wordt vrijwel alles wat rijden kan van de historische smalspoorcollectie op de baan gebracht. Een drietal stoomlocomotieven en tientallen motorlocomotieven rijden demonstratieritten, of worden ingezet om de personentreinen te trekken.

In de rijtuigloods komt weer een hele grote LGB-baan. Zaterdag is er een klederdrachtgroep en zondag het bekende orgel.

In plaats van de ochtendparade zal er een intensieve treindienst zijn met zowel personentreinen als werktreinen en losse locomotieven. Met de omroep zullen wij de gehele dag de doorkomst van de treinen aangeven en aankondigen zodat er steeds wat voor onze bezoekers te zien is. Wij houden geregeld demonstraties (bijvoorbeeld met de rolbrug) en rondleidingen. Ook wordt de parade steeds aangekondigd. Vanaf 13.00 uur zal de personentreindienst tussen museum en remise worden stil gelegd zodat wij op dit traject materieel voor de parade kunnen opstellen.

Attracties voor de kinderen

Ook aan de kinderen is gedacht: Zo is er een live-steam LGB baan met echte miniatuurstoomlocomotieven. Op deze baan zijn veel sprookjesfiguren, zoals Pipo de Clown, verwerkt.

Ook komt een LGB baan met modellen van Thomas de Stoomlocomotief. Deze treinen mogen door kinderen bediend worden. En als de kinderen vermoeid zijn van alle treinen kunnen zij zich uitleven op het springkussen. Alles is bij de toegangsprijs inbegrepen.

Locatie:
J.Pellenbargweg 1, 2235 SP Valkenburg ZH (vlakbij Leiden)

De toegangsprijzen:
Volwassenen: € 9,00
Kinderen: € 7,00
Aanvangstijd: 10.30 uur

Datum: za 14 jun 2014 t/m zo 15 jun 2014