Bello Festival bij de Museumspoorlijn Hoorn-Medemblik

 (Foto: Bob Rodenburg)
(Foto: Bob Rodenburg)

Tijdens de herfstvakantieweek is het Bello-Festival 2023 - The Roaring Twenties bij Spoor & Tram te beleven op de Museumstoomtram. Gedurende deze speciale week, wordt al het Nederlandse NS-materieel uit de jaren 1920 samengebracht voor een intensieve dienstregeling op de museumspoorlijn tussen Hoorn en Medemblik.

Een van de absolute hoogtepunten van dit evenement is het elektrische motorrijtuig mC 9002, ook wel bekend als 'Jaap' en 'Blokkendoos', dat dateert uit 1924 en wordt beheerd door 2454 CREW. Dit historische voertuig brengt bezoekers in stijl vanaf Amsterdam Centraal naar het Bello Festival in Hoorn. In de namiddag keert deze oudste nog rijdende trein op het Nederlandse hoofdspoor je weer terug naar Amsterdam.

Het arrangement Bello Festival Expres omvat niet alleen de historische treinreis van Amsterdam Centraal (vertrek omstreeks 09.00 uur) naar Hoorn, maar ook een dagkaart voor toegang tot het Bello Festival zelf. Met deze dagkaart kun je gedurende het evenement onbeperkt gebruikmaken van alle treinen en trams tussen Hoorn en Medemblik. Zorg ervoor dat je uiterlijk om 16.30 uur terug bent in Hoorn, want op dat tijdstip vertrekt het historische motorrijtuig weer naar Amsterdam, waar je naar verwachting rond 17.40 uur zult aankomen (let op: tijden zijn onder voorbehoud).

Tickets zijn te koop via de website.