Station Weesp (wp)

Station Weesp is een spoorwegstation in de Nederlandse stad Weesp. In Weesp komen de Oosterspoorweg, Flevolijn en Schiphollijn bij elkaar. Weesp is daardoor een belangrijk overstapstation voor reizigers tussen Amsterdam/Schiphol en Almere/Hilversum.

Het huidige station bestaat uit 2 eilandperrons, en in totaal 6 sporen, waarvan 2 sporen voor doorgaande treinen. Op de eilandperrons wordt veel gebruikgemaakt van cross-platform-overstap.

Geschiedenis

Het eerste station van Weesp is geopend in 1872 bij aanleg van de Gooilijn en weer gesloopt in 1967. In 1967 werd het tweede station geopend. Dit werd deels buiten dienst gesteld in 1985. Een deel hiervan wordt nu als fietsenstalling gebruikt. Het station heeft zijn huidige omvang gekregen in 1985, voor de in 1987 deels gereed gekomen Flevolijn. Hierbij is ook de Vechtbrug, die vlakbij het station ligt, verdubbeld. Doordat Station Weesp een overstapstation is, heeft het veel forensenverkeer te verwerken, en is naar aanleiding hiervan een tweede spoorbrug aangelegd over het Amsterdam-Rijnkanaal. Beide bruggen zijn dubbelsporig. De nabij Weesp gelegen Gooiboog, maakt het sinds 2003 mogelijk om rechtstreeks van Hilversum naar Almere te reizen, reizigers wordt zo een overstap in Weesp bespaard.

 

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: