Station Sittard (std)

Station Sittard is het spoorwegstation van Sittard, gelegen in de gemeente Sittard-Geleen. Het eerste stationsgebouw stamt uit 1863 en was van het standaardtype SS 4e klasse. Na twee verbouwingen waarbij het gebouw is uitgebreid, werd het in 1923 vervangen door een nieuw gebouw. Dit stationsgebouw was de eerste in Nederland met uitsluitend platte daken. In 1993 heeft dit gebouw plaats gemaakt voor het huidige stationsgebouw, dat zich vooral kenmerkt door het gegolfde dak.

Op het station zijn kaartautomaten en een NS-servicepunt aanwezig om kaarten te verkrijgen. In de stationshal zijn enkele winkels gevestigd, waaronder een Albert Heijn. Vanuit deze hal kunnen de sporen 2 en 3 worden bereikt door een tunnel te nemen onder deze sporen.

Bij het station zijn fietskluizen en zowel bewaakte als onbewaakte fietsenstallingen te vinden. Verder is er een busstation met stad- en streekbussen en een taxistandplaats. Auto’s kunnen geparkeerd worden in het transferium aan de westzijde (achterzijde) van het station. Het transferium valt onder beheer van Q-Park.

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: