Station Heerenveen (hr)

Station Heerenveen is een spoorwegstation in Heerenveen welke aan de spoorlijn Leeuwarden – Zwolle ligt. Het oorspronkelijke stationsgebouw werd geopend op 15 januari 1868, en werd gesloopt in 1983.

In 1982 werd het huidige station ontworpen door Jan van Belkum. Hierbij bevinden zich het trein- en busstation onder dezelfde overkapping. In 1984 werd dit station geopend en in 1985 kreeg het de Brunel Award, een designprijs voor het spoorbedrijf.

In juli 2008 is gestart met de bouw van een 14 verdiepingen tellende woontoren op het station. De bestaande overdekte fietsenstalling heeft plaats moeten maken voor het woontorenproject. Een tijdelijke overdekte fietsenstalling is aan de voorzijde van het station geopend. Na het realiseren van de woontoren komt de fietsenstalling daaronder, evenals de bloemenstalling die op dit moment tegenover de toekomstige woontoren gevestigd is. Per eind januari 2009 is er een AH to go-supermarkt gevestigd op het station, welke de voormalige Wizzl-stationswinkel vervangt. De restauratie is inmiddels gesloten. Hier zal een AKO voor in de plaats komen, samen met een nog onbekende andere horecagelegenheid.

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: