Station Geleen Oost (gln)

Station Geleen Oost is een van de twee spoorwegstations van Geleen, en een van de drie in gemeente Sittard-Geleen. Het eerste stationsgebouw stamt uit 1893 en was van het standaardtype ZSM. In 1964 werd dit gebouw vervangen door het standaardtype Douma. Naast een kaartverkoop-gedeelte had dit gebouw ook een wachtruimte. Kenmerkend aan dit gebouw was de bakstenen muur met daarin een kunstwerk. In 2006 werd dit gebouw gesloopt, als gevolg van de introductie van kaartautomaten werd er namelijk steeds minder gebruik gemaakt van het stationsgebouw.

Op het station zijn kaartautomaten aanwezig, maar het is ook mogelijk om bij het postagentschap in Geleen een kaartje te kopen. Verder zijn er fietskluizen en een fietsenstalling aanwezig, parkeerplaatsen voor auto's en een taxistandplaats.

Tot december 2006 was Geleen Oost stopplaats voor de Intercity's van Haarlem naar Heerlen en vice versa, sinds de invoering van de NS-dienstregeling van 2007 is deze stop komen te vervallen, en stoppen er in Geleen Oost alleen stoptreinen.

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: