Station Eygelshoven Markt (eghm)

Het oude station Eygelshoven werd geopend in 1909. Deze halte werd in de volksmond de kegelbaan genoemd. Het personenvervoer werd in 1952 gestaakt, omdat de Nederlandse Spoorwegen de lijn te onrendabel vond. Het oude stationsgebouw werd toen waarschijnlijk ook gesloopt. Het station aan de andere kant van het dorp, aan de spoorlijn Heerlen-Kerkrade, dat eerst station Hopel heette werd hierna omgedoopt in station Eygelshoven.

In september 2007 werd weer begonnen met de aanleg van een nieuw station op deze locatie. Dit station is bij het begin van de dienstregeling van 2008, op 9 december 2007, in gebruik genomen[1].

Op het station was gedurende een jaar na de opening alleen een Duitse kaartautomaat op het perron aanwezig. Op 14 februari 2008 zijn in de Tweede Kamer een viertal kamervragen omtrent het ontbreken van een NS-kaartautomaat aan de orde gekomen. Daaruit is naar voren gekomen dat het Ministerie van Verkeer en Waterstaat de onkosten voor het plaatsen van dergelijke automaten zal vergoeden. Het Ministerie heeft er bij de Provincie Limburg op aangedrongen de automaten zo spoedig mogelijk te plaatsen. Na enige tijd werd duidelijk dat er nog geen dataverkeer mogelijk was voor een NS-kaartautomaat. Eind mei 2009 zijn deze voorzieningen alsnog aangebracht en sinds 3 juni 2009 is er ook een NS-kaartautomaat aanwezig en operationeel.

Laatste update: 10 mrt 2012 om 17:16

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: