Station Eygelshoven (egh)

Station Eygelshoven is een van de twee spoorwegstations van het Limburgse dorp Eygelshoven, in de gemeente Kerkrade. Het stationsgebouw stamde uit 1960 en is in 2003 gesloopt.

Op het station zijn weinig voorzieningen aanwezig, alleen een kaartautomaat, een fietsenstalling en enkele abri's.

Het station heette tot 22 mei 1966 Station Hopel, vanwege de ligging bij het gehucht Hopel. Eygelshoven had tot die datum namelijk een tweede station, aan de spoorlijn Heerlen – Herzogenrath, nabij de dorpskern. De naamswijziging werd uitgevoerd ondanks dat het station en de Hopel niet tot de toenmalige gemeente Eygelshoven hoorden, maar tot Kerkrade. Heden ten dage spreekt men plaatselijk nog vaak van Station Hopel wanneer het huidige Station Eygelshoven wordt bedoeld.

Het oude station Eygelshoven werd geopend op 1 mei 1896. In 1909 kreeg het een eigen halte, die in de volksmond de kegelbaan werd genoemd. Het personenvervoer werd in 1952 gestaakt omdat de Nederlandse Spoorwegen de lijn te onrendabel vond. Het oude stationsgebouw werd toen waarschijnlijk ook gesloopt. Op deze locatie werd op 9 december 2007 een nieuwe halte geopend, die Eygelshoven Markt heet.

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: