Station Blerick (br)

Station Blerick is het spoorwegstation van Blerick aan Staatslijn E en de Maaslijn. Het station heeft drie stationsgebouwen gehad, waarvan de eerste stamt uit 1868. In 1892 werd dit gebouw door een hogere variant vervangen. Het derde gebouw stamt uit 1960 en was van het standaardtype Vierlingsbeek. Dit gebouw werd in 2001 gesloopt. Op de plek waar het gebouw stond is nu een wachtruimte geplaatst.

Op het station staat een kaartautomaat en enkele wachtruimten. Voorheen was het ook mogelijk om bij een TNT Post-servicepunt in Blerick een kaartje te kopen. Verder zijn er een onbewaakte fietsenstalling en fietskluizen op het station aanwezig, en zijn er parkeerplaatsen voor auto’s te vinden.

In Blerick stoppen de NS-Intercity Den Haag–Venlo en de Veolia-stoptrein Nijmegen–Roermond.

Tussen 10 december 2006 en 21 januari 2007 stopte de stoptrein Nijmegen–Roermond tijdelijk niet in Blerick wegens een te krappe dienstregeling; de vervoerder op de lijn, Veolia Transport, zette toen tijdelijk Wadlopers in, die niet de snelheden van de bestaande dienstregeling konden halen. Sinds begin 2007 wordt de hele dienstregeling met nieuwe treinstellen van het type Velios gereden, waardoor er weer in Blerick gestopt kan worden.

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: