Station Amsterdam Holendrecht (ashd)

Station Amsterdam Holendrecht is een station van de Amsterdamse metro in het stadsdeel Amsterdam Zuidoost en tevens een station aan de spoorlijn Amsterdam Centraal – Utrecht Centraal, die parallel loopt aan de metrolijn. Het station ligt tussen de wijk Holendrecht en het Academisch Medisch Centrum (AMC), waarmee het door middel van een overdekte wandelpromenade verbonden is. Bij station Holendrecht bevindt zich tevens een busstation voor zowel stads- als streekbussen.

De naam Holendrecht verwijst naar de wijk Holendrecht, die zijn naam weer ontleent aan het gelijknamige riviertje op de grens van de provincies Noord-Holland en Utrecht.

De trein en de metro hebben ieder hun eigen OV-chipkaartgebied.

Opening

Op 14 december 2008 opende naast het metrostation een spoorwegstation Amsterdam Holendrecht. De halte ligt tussen de NS-stations Amsterdam Bijlmer ArenA en Abcoude. In eerste instantie is een zeer sober station ingericht. Pas in het voorjaar van 2011 is een overkapping van de perrons gebouwd. In beide richtingen lopen twee treinsporen. De binnenste sporen zijn bedoeld voor stoptreinen, de buitenste voor sneltreinen. De twee eilandperrons liggen tussen deze sporen, en zijn aan de buitenkant (waar de intercity's rijden) afgezet met een hekwerk.

Laatste update: 10 mrt 2012 om 17:16

Fotogalerij

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: