Opening tweede bouwstap Utrecht Centraal

Afgelopen zondag is het tweede deel van de stations van Utrecht geopend, en hierbij is er tegelijkertijd een nieuwe fase ingegaan voor de vierde bouwstap. De nieuwe uitbreiding aan de kant van Hoog Caterijne is vanaf nu geopend, en de kant aan de Broodzaak is nu gesloten.

Hierbij is ook de doorloop veranderd, wie voorheen langs de Broodzaak en de kleinere winkel van de Bruna liep, is nu genoodzaakt om gebruik te maken van de nieuwe stationshal aan de rechterkant als je richting het winkelcentrum Hoog Caterijne kijkt. Het oude deel is inmiddels afgesloten en zal op korte termijn voorzien gaan worden van de bekende glazen schermen waarna de 'beuk erin gaat'.
Het gehele deel zal worden gesloopt om vervolgens opnieuw te worden gebouwd. In de herfst van 2015 zal het nieuwe deel worden geopend.

Als je vanaf de hal de nieuwe stations hal inloopt heb je aan de rechterkant de Broodzaak zitten. Daarnaast in de lengte van de hal vind je de nieuwe locatie van de Etos, en daarachter de AH to Go. Tussen de winkels is voorlopig de enige looproute met nieuwe roltrappen te vinden naar de sporen van 2,3 en 4. Als je naar spoor 2 of 3  moet lopen, loop je behoorlijk om en moet je via het perron van spoor 4 onder de stationhal doorlopen. Bijzonder onhandig, maar helaas is het niet anders totdat in de herfst van 2015 de nieuwe uitbreiding op zal gaan.

De komende tijd zijn er mensen op de been die reizigers kunnen vertellen over de nieuwe looproutes. In de eerste dagen waren er ook ententainers aanwezig om het publiek te vermaken. Zo reden er ook zogenaamde bouwvakkers rond met een kruiwagen (welke regelmatig reizigers trakteerden op een ritje) en was er een zingende postbode om de opening van het nieuwe stationsdeel in te zingen.

 

Hieronder vind je de foto's die van de opening van de tweede bouwstap van de nieuwe Utrechtse stationshal genomen zijn.

Fotogalerij