NS biedt voordelige e-tickets voor drie trajecten in rustige treinen

De NS breidt het voordelige NS Voordeel uit naar twee nieuwe trajecten. (Foto: Nicky Boogaard)
De NS breidt het voordelige NS Voordeel uit naar twee nieuwe trajecten. (Foto: Nicky Boogaard)

Reizigers tussen Utrecht-Groningen en Utrecht-Den Helder kunnen vanaf vandaag met tot wel 60 procent korting reizen zolang ze voor een rustige trein kiezen. De NS start op deze twee trajecten met NS Voordeel, het e-ticket waarbij de korting op het treinkaartje per treinrit bepaald wordt door de verwachte drukte in de trein.

Bijna een jaar geleden werd er al een proef met voordelige e-tickets gehouden op het traject Den Haag-Eindhoven. In het najaar maakte de NS bekend dat de proef geslaagd was en een uitbreiding zou krijgen als vervolg.

Tjalling Smit, Raad van Bestuur NS en verantwoordelijk voor treinkaartjes en abonnementen: "De pilot heeft aangetoond dat we met dit e-ticket reizigers kunnen verleiden om de trein te nemen die dat anders niet gedaan hadden. Ook zien we dat dat het ticket helpt om reizigers beter te spreiden.

Voordelig reizen

Op traject Utrecht-Den Helder kunnen reizigers op alle tussengelegen stations met het voordelige e-ticket reizen. Op traject Utrecht-Groningen geldt dat alleen voor de Intercity-stations. Dat geldt voor allebei de trajecten voor beide richtingen. Om te reizen met het e-ticket is geen abonnement nodig, maar wel moeten reizigers het ticket minimaal een dag van tevoren aanschaffen. De aanschaf is mogelijk vanuit de NS-app of de reisplanner via de website. In het reisadvies is vervolgens te zien of er korting mogelijk is. Reizigers kunnen vervolgens doorklikken om het kortingsticket te bestellen.