Brand richt grote schade aan ICE-trein op luchthaven Köln

Een archiefbeeld van een ICE-trein. (Foto: Sebastian Terfloth)
Een archiefbeeld van een ICE-trein. (Foto: Sebastian Terfloth)

Op het station de luchthaven Köln is donderdagavond brand uitgebroken in een trein. Het zou gaan om een ICE3-trein die als trein ICE 814 van Frankfurt/Main naar Köln-Messe/Deutz reed. Het treinstel zou ook inzetbaar zijn als grensmaterieel om naar Amsterdam te rijden en heeft het stelnummer 4604.

Volgens informatie de de nieuwssite Bild kreeg ontstond de brand omstreeks 19:00 uur in een schakelkast in de achterste eerste-klas wagon. De machinist kon het station op tijd bereiken waarna de passagiers geëvacueerd werden door de brandweer en de politie. Door de snelle inzet was het station op dat moment al ontruimd. In de trein zaten tachtig passagiers. Een van de inzittenden zou gecontroleerd zijn door de medische hulpverlening omdat diegene rook had ingeademd.

Uiteindelijk had de brandweer het vuur rond 19.45 uur onder controle. De schade aan het treinstel is aanzienlijk. Er wordt onderzoek uitgevoerd naar de brand. Het is niet bekend of het treinstel met eventuele rijtuigwisselingen versneld weer het spoor op zou kunnen komen. Omdat het om een ICE3M-stel gaat, die ook naar Amsterdam rijdt, zou er mogelijk krapte ontstaan in de beschikbare materieelvloot naar Frankfürt, Köln en Basel. In juli was er sprake van beperkt inzetbaar materieel vanwege een hoog aantal defecten.