NS zet extra treinen in tussen Amersfoort en Zwolle

De NS zet extra (langere) treinen in tussen Amersfoort en Zwolle (Foto: Treinenweb)
De NS zet extra (langere) treinen in tussen Amersfoort en Zwolle (Foto: Treinenweb)

Reizigers krijgen vanaf 3 oktober minder last van overvolle treinen tussen Amersfoort en Zwolle. Sinds dat er op 2 september een hoogspanningskabel op de bovenleiding van de Hanzelijn bij Swifterbant viel, rijden er vanwege de omvangrijke en langdurige herstelwerkzaamheden geen treinen tussen Lelystad en Dronten. Veel reizigers reizen nu via de Veluwelijn wat zorgt voor overvolle treinen.

Veel reizigers klaagden bij reizigersvereniging Rover over de volle treinen op de omreisroute tussen Amersfoort en Zwolle. Ook tussen Lelystad, Schiphol en Rotterdam melden veel reizigers grote drukte, omdat door dezelfde defecte bovenleiding veel treinen op dit traject geschrapt worden. Om deze reden heefft Rover bij NS opgeroepen voor verbetering, en met goed succes.

Dienstregeling

Vanaf afgelopen week zet de NS langere treinen in tussen Amersfoort en Zwolle en vanaf 10 oktober gaan er extra treinen rijden op dit traject. Vanaf 3 oktober gaan er bovendien weer meer treinen tussen Lelystad en Dordrecht rijden. De zijn de eerste stappen om de dienstregeling verder te verbeteren.

De reizigersvereniging heeft de NS ook gevraagd om bijvoorbeeld de extra treinen te koppelen aan bestaande Intercity’s naar Leeuwarden, Groningen en Amsterdam. Hierdoor zouden reizigers geen extra overstap meer hebben in Amersfoort of Utrecht. Ook is er aan de NS gevraagd om het busvervoer tussen Lelystad en Dronten te verbeteren. Ook hier blijkt dat sommige bussen niet zouden rijden of niet op de juiste tijdstippen zoals de reisplanner aangeeft.

De reizigersvereniging roept reizigers op om overvolle treinen te blijven melden via hun meldpunt.