VVMC: Stakingen niet uitgesloten tijdens Dutch Grand Prix

Een staking die Zandvoort treft tijdens de Dutch Grand Prix is volgens de VVMC niet uitgesloten. (Foto: Treinenweb)
Een staking die Zandvoort treft tijdens de Dutch Grand Prix is volgens de VVMC niet uitgesloten. (Foto: Treinenweb)

Het is volgens vakbondsvoorzitter van VVMC Rob de Groot niet uitgesloten dat er tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort gestaakt zal worden. Een dergelijke werkonderbreking is nog 'onderwerp van bespreking' liet hij weten op NH-Radio.

"Ik kan geen uitspraken doen over of de Formule 1 onderdeel is van ons actiemodel", vertelde de vakbondsvoorzitter Rob de Groot tijdens de uitzending. "Dan geef je de NS ook inzicht in wat er eventueel met de landelijke acties bedoeld wordt."

De vakbonden FNV, VVMC en CNV maakten deze week bekend wanneer er in welke regio's het werk wordt neergelegd in de vorm van estafettestakingen. Deze vinden van 24 tot en met 31 augustus plaats in delen van het land. Mocht de NS daarna nog niet aan de eisen van de cao's voldoen worden er landelijke acties aangekondigd waarschuwde FNV Spoor toen. Eerder liet woordvoerder Hans Walthie van FNV Spoor juist weten dat er tijdens het weekend van de Dutch Grand Prix niet gestaakt zal worden.

De Dutch Grand Prix trok vorig jaar een kleine 90.000 raceliefhebbers die gebruik maakten van een speciale 5-minuten dienstregeling om Zandvoort vanuit Amsterdam en Haarlem te bereiken. Omdat er geen coronamaatregelen meer op het CM.com-circuit gelden verwacht de NS dit jaar nog meer mensen die met de trein naar het race-evenement zullen komen.