Italiaanse Medway rijdt ook goederentransport in Nederland

Een trein van Medway bij het Portugese Espinho. (Foto: Super Bock)
Een trein van Medway bij het Portugese Espinho. (Foto: Super Bock)

Nederland is een nieuwe goederenvervoerder op het spoor rijker. Het gaat om de Italiaanse tak van Medway die vanaf juli vanuit Antwerpen, via Nederland, naar onder meer het Duitse Neuss zal rijden.

De treinen naar Neuss rijden via de Brabantroute tussen Roosendaal en Venlo. De ritten naar Frankfurt am Main, Wörth, Germersheim zullen via Aachen worden gereden. Medway zal de diensten van CrossRail overnemen waarmee het aantal transporten over het spoor gelijk zal blijven. Er zullen 14 ritten per week worden gereden naar de terminals.

MSC Group

Medway werd binnen de MSC Group in 2009 in Portugal opgericht toen MSC de goederentak van de Portugese spoorwegen kocht. Vervolgens werden de diensten uitgebreid naar Spanje en niet veel later volgde in 2018 ook dienstverlening in Italië. MSC Group is ook actief in de cruiseschepen sector, ook heeft de rederij wereldwijd ook cargoschepen op zee.

Medway Belgium

Medway Belgium, die verantwoodelijk is voor het vervoer in Noord-Europa is een officiële aftakking van het Italiaanse Medway en opereert op een uitbreiding van het Italiaanse veiligheidscertificaat dat door de overheden van België, Nederland en Duitsland werd goedgekeurd. Het bedrijf opereert vanuit Antwerpen.

De haven van Antwerpen is een belangrijke terminal die voor Nederland en Duitsland een rol speelt voor de groei van Medway. Later wil Medway zich in de markt als 100 procent neutrale en private spoorwegmaatschappij voor goederen lanceren.

Voor dit artikel zijn we opzoek naar aanvullingen. Heb je foto- of videomateriaal of andere informatie die van belang is, dan zien we die graag op ons e-mailadres contact@treinenweb.nl