Veel overvolle treinen in Duitsland dit weekend door 9 Euro ticket

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Veel regionale treinen in Duitsland waren dit Pinksterweekend behoorlijk vol vanwege de stormloop op het goedkope ticket voor 9 euro. Omdat in sommige gevallen de veiligheid in het geding kwam heeft de Deutsche Bahn besloten om sommige ritten te onderbreken. Hierdoor vielen er diverse treinen uit of raakten die ernstig vertraagd.

Om de problemen tegen te gaan heeft de Deutsche Bahn de hulp ingeroepen van de politie om in sommige  overvolle treinen de druk te verplichten door reizigers de trein uit te sturen. Een van de drukke lijnen was de RE5 van Berlijn naar Rostock waar er gebrek was aan zitplaatsen vanwege de te korte treinen. Maar ook in het Nordrhein-Westfalen gebied was het behoorlijk druk in diverse treinen

Het ticket is speciaal in leven gebracht om huishoudens tegemoet te komen vanwege de gestegen brandstof- en energieprijzen die ontstaan door de crisis in de Oekraïne vanwege de oorlog. De Duitse Minister Wissing van Verkeer noemde het '9 euro ticket' een enorme kans voor duurzame mobiliteit. Echter lijkt niet iedereen deze actie toe te juichen. Het Duitse Waddeneiland Sylt wat enkel met de trein te bereiken is heeft aangegeven niet klaar te zijn voor een enorme toestroom aan toeristen. Ook de Duitse vakbonden en reizigersorganisaties houden hun hart vast vanwege de drukke treinen.

Ritten maken met het '9 euro ticket'

Voor 9 euro kan er gedurende de kalendermaand onbeperkt in het regionale openbaar vervoer worden gereisd. Ritten in de Intercity's, ICE, Eurocity en vallen hier niet onder. Ook voor langeafstandbussen zijn de tickets niet geldig. Het ticket is enkel geldig voor de tweede klas en reserveren van een zitplaats is niet mogelijk, en de kaartjes staan op naam.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de DB, de kaartautomaat in Duitsland of Arnhem Centraal (VVR) of de app van de DB.