VIAS heeft treindienst Arnhem - Düsseldorf overgenomen

Vervoerder VIAS heeft de RE19 treindienst van Abellio overgenomen. (Foto: Rene van Basten)
Vervoerder VIAS heeft de RE19 treindienst van Abellio overgenomen. (Foto: Rene van Basten)

Vanaf afgelopen dinsdag is de RE 19 treindienst tussen Arnhem – Düsseldorf in handen van vervoerder VIAS. Abellio heeft vanwege de ontbonden concessie met opdrachtgever Verkehrsverbund Rhein Ruhr (VRR) de gehele exploitatie moeten overdragen.

Abellio in de Rhein Ruhr Regio heeft de afgelopen periode flinke verliezen gemaakt, waarvoor de opdrachtgever VVR niet wou opdraaien. Hierdoor is vanaf 1 februari de concessie met Abellio opgezegd en heeft VIAS de treindienst nu overgenomen. Inmiddels zijn de treinen nu voorzien van een simpel VIAS-logo op de voorkant. De stellen zelf hebben nog dezelfde binnen- en buitenkant waarmee Abellio de treinen reed.

Bij de overname zijn de tarieven en dienstregeling gelijk gebleven, maar de kaartautomaat in Arnhem Centraal is niet meer actief. Het is onbekend of deze nog terug zal komen. Voor de rest is het wel mogelijk om met via internet een kaartje te kopen. Vanaf maart 2022 is het ook mogelijk om op de stations Elten, Emmerich en Praest ook in- en uit te checken met de OV-Chipkaart.

RE 19 Arnhem – Düsseldorf

In 2017 is Abellio gestart door vanaf Arnhem elk uur een regionale trein naar Düsseldorf te laten rijden. De lijn werd de RE19 genoemd, en wordt met een Duitse FLIRT trein gereden. De trein stopt binnen Nederland nog op Zevenaar, en rijdt daarna door naar onder meer Emmerich, Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf. Een rit die ongeveer 1 uur en 50 minuten duurt. Vanaf 1 februari is de gehele dienst in handen van VIAS.