Train Siding is nieuwe social media app voor treinliefhebbers

Het nieuwe platform Train Siding is ook als app te gebruiken.
Het nieuwe platform Train Siding is ook als app te gebruiken.

Spoorweg- en treinliefhebbers hebben er een nieuw sociaal platform bij: TRAIN SIDING. Het is speciaal opgezet voor mensen uit deze doelgroep die graag hun foto's, video's en belevenissen over de spoorwegwereld willen delen. De site is laagdrempelig en te gebruiken via zowel een site als een app.

Het nieuwe sociale platform is ontwikkeld door Lost Images. Het is een sociaal netwerk voor liefhebbers van (model)treinen, trams en metro’s. Iedereen met een interesse in het spoor kan zich gratis aanmelden. Op het platform kun je foto’s, video’s en verhalen delen met geïnteresseerden. De site en de link naar de app's zijn hier te vinden.

Train Siding wordt al sinds april 2020 getest, maar de officiële lancering werd vanwege de pandemie uitgesteld. Nu de meeste reisbeperkingen zijn opgeheven, wordt de app door steeds meer spoorliefhebbers gebruikt om foto’s van treinreizen en bezoeken aan stations en musea te delen. Inmiddels is Treinenweb.nl ook actief op dit platform met een eigen kanaal waarop het nieuws en de video's zullen worden gedeeld en waarop gebruikers zich kunnen abonneren door te volgen.

Diversiteit

Op Train Siding vind je een brede diversiteit aan geïnteresseerden, waaronder modelbouwers, treinspotters, vrijwilligers, fotografen en verzamelaars, maar ook professionals, zoals machinisten en conducteurs. Deelnemers kunnen zelf kiezen wie ze willen volgen. Zo ontstaat er voor iedereen een unieke tijdlijn met berichten die aansluiten bij de persoonlijke interesses. Inmiddels delen leden uit meer dan twintig verschillende landen dagelijks hun treinfoto’s en video’s in de app.

De gebruikers van Train Siding reageren enthousiast op de exclusieve focus op treinen in de app en de afwezigheid van selfies, familiefoto’s en maatschappelijke discussies. Het platform biedt de kans om even te ontsnappen en helemaal op te gaan in een hobby. Daarom wordt Train Siding ook omarmd door gebruikers die niet (meer) actief zijn op andere sociale media, zoals: Facebook, Twitter of Instagram.

Verduurzaming

Vervoer over het spoor gaat de komende decennia een steeds grotere rol spelen in het verduurzamen van transport en het behalen van de klimaatdoelen, stelt de maker van het platform. "De publieke interesse voor treinen zal alleen maar verder toenemen. Train Siding wil mensen die deze interesse delen een plek bieden waar zij gelijkgestemden kunnen ontmoeten en met elkaar in gesprek kunnen gaan."

Meer dan discussies

Het nieuwe platform beschikt ook over een vraag en aanbod-sectie en een evenementenagenda. Ook is er de mogelijkheid om groepsgesprekken aan te maken en elkaar privéberichten te sturen. Tegen het einde van dit jaar verwacht Train Siding minstens tienduizend gebruikers te hebben.