Deutsche Bahn naar de rechter om einde te brengen aan staking

OekraÔense vluchtelingen mogen gratis vanuit Polen naar Duitsland reizen. (Foto: Pixabay)
OekraÔense vluchtelingen mogen gratis vanuit Polen naar Duitsland reizen. (Foto: Pixabay)

De Deutsche Bahn stapt naar de rechter om een einde te maken aan de lopende staking. In het belang de reizigers ziet Deutsche Bahn zich nu genoodzaakt om juridische stappen te ondernemen tegen de aanhoudende staking van de GDL-vakbond.

DB Personeelsdirecteur Martin Seiler: "Het stakingsrecht is een waardevol bezit. Stakingen zijn echter alleen toegestaan ​​als deze vallen binnen het kader van het toepasselijke recht. Dit is naar onze mening niet het geval bij de stakingen van de GDL. Daarom moeten we nu handelen in het belang van onze klanten en medewerkers en de stakingen wettelijk laten toetsen."

Afgelopen woensdag heeft de Deutsche Bahn een beter aanbod aan de GDL gedaan die voldeed daarmee aan de centrale eisen van de GDL. De GDL wees dit aanbod onmiddellijk en zonder verdere onderhandelingen af waarmee de staking niet ten einde kwam.

De huidige stakingsperiode valt tijdens het einde van de vakantie in twee deelstaten, waardoor vooral gezinnen afhankelijk zijn van de treinreis. "We hebben nu het derde verbeterde bod ingediend - zonder dat GDL serieus met ons in onderhandeling is gegaan. De GDL verwierp ook consequent de suggestie om met de hulp van een bemiddelaar naar een oplossing voor het conflict te zoeken", stelt Seiler.