Spoorwensdagen gaan dit jaar weer door

Een groep van treinliefhebbers tijdens de editie van 2019 (Foto: Treinenweb)
Een groep van treinliefhebbers tijdens de editie van 2019 (Foto: Treinenweb)

De Spoorwensdagen gaan dit jaar weer door. Het evenement werd in 2020 uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het bestuur van de organisatie waar NS en ProRail bij betrokken zijn heeft op hun website aangegeven dat het evenement in aangepaste vorm zal plaatsvinden.

In oktober, november en december worden steeds één of twee data per maand worden geselecteerd waarop een beperkt aantal wensen wordt vervuld. Door te kiezen voor deze kleinschaligheid en spreiding wil de organisatie de kans op besmettingen beperken. Zo kunnen er eindelijk weer wensen worden uitgevoerd waar vrijwilligers en wensindieners erg naar uitkijken.

De mensen achter het initiatief hebben wel benadrukt dat enthousiaste vrijwilligers, die al waren aangemeld voor de editie van 2020, worden benaderd voor de editie van dit jaar. Hierdoor bestaat er een kans dat er geen nieuwe wensen voor dit jaar ingestuurd kunnen worden.

Spoorwensdagen

Al meer dan 10 jaar organiseren NS en ProRail op vrijwillige basis samen de Spoorwensdagen. De Spoorwensdagen vindt normaal elk jaar plaats als tweedaags evenement om spoor gerelateerde wensen in vervulling te laten gaan. Deze wensen kunnen door echt iedereen, van jong tot oud, worden ingediend. Ruim 200 vrijwilligers van NS en ProRail begeleiden de wensindieners, ook VIP’s genoemd, een hele dag.

Een aantal veel uitgevoerde wensen zijn: Een bezoek aan een echte treinsimulator, een dagje mee met een hoofdconducteur, een kijkje in de NS-werkplaats, een rit met het vroegere directietrein 'De Kameel' of een kijkje bij de verkeersleiding van ProRail.