Nederlands bedrijf wint aanbesteding voor bouw luxe toiletvoorzieningen op Spaanse stations

Een bezoek aan een toilet wordt in Spanje een hele luxe belevenis. Het Nederlandse bedrijf One Hunderd Restrooms heeft de aanbesteding gewonnen voor de huur en exploitatie van tien betaalde luxe toiletfaciliteiten op vijf stations.

In totaal komen er op de belangrijkste ADIF-Alta Velocidad stations 10 toiletfaciliteiten. De eerste zal al in juni 2021 worden opgeleverd.

Naast het strakke design, de bezoekerservaring en de continue focus op hygiëne, biedt het bedrijf een breed aantal voorzieningen aan, waaronder een gratis gezondheidscheck, een drinkwatertap en een automaat met persoonlijke gezondheidsmiddelen zoals een handgel en mondkapjes. Ook zullen er faciliteiten worden aangeboden voor families, en kinderen, en kunnen personen die gebruik maken van een stoma deze ook veilig verzorgen.

Volgens de organisatie veranderen de verwachtingen van de klant met betrekking tot publieke toiletten snel, en moet er geinvesteerd worden om aan de eisen te voldoen. Uit een onderzoek is gebleken dat sinds de coronauitbraak 60 procent de aanwezigheid van hoogwaardige, hygiënische toiletvoorzieningen in openbare ruimtes kritischer beoordeelt.