Spoorwegmuseum stelt museum open voor schoolexamens

Het Spoorwegmuseum in Utrecht (Foto: Zairon)
Het Spoorwegmuseum in Utrecht (Foto: Zairon)

Het Spoorwegmuseum in Utrecht stelt vanaf woensdag haar museum open voor scholieren van het St. Bonifatiuscollege die examen zullen doen. De locatie is ideaal omdat het gebouw de mogelijkheid biedt om anderhalf meter afstand te houden.

De school is blij met de samenwerking. "Zo kunnen onze leerlingen op anderhalve meter afstand en in alle rust hun toetsen maken", vertelt rector Hanneke Schreuder tegenover het AD. Ze hoopt dat de leerlingen "toch een unieke en onvergetelijke herinnering aan deze coronatijd overhouden".

De scholieren zullen niet snel worden afgeleid door de brede verzameling aan spoorwegmaterieel wat er tentoongesteld is. Het museum stelt diverse zalen open die voornamelijk enkel voor congressen en bijeenkomsten gebruikt worden. Dit zijn de klassieke wachtkamers, de stationschefwoning, het stationwachtershuis, en in de het expositiegebouw de ruimtes met de namen De Bedrijfsschool en De Centrale.

Niet alle leerlingen van de school zullen in het museum hun examens maken. Er is maar plaats voor maximaal 180 leerlingen. Voor hen is er wel een voordeel: Het museum ligt maar op ongeveer vier minuten fietsen van hun school.