NS opent tijdelijke OV-fiets verhuur tijdens werkzaamheden in Amsterdam

Gebruik van OV-fiets in 2020 met 40 procent gedaald (Foto: Treinenweb)
Gebruik van OV-fiets in 2020 met 40 procent gedaald (Foto: Treinenweb)

Tijdens omvangrijke werkzaamheden tussen dinsdag 14 en donderdag 30 juli werkt ProRail aan het spoor in Amsterdam. Dit betekent dat er voor reizigers veel hinder is, maar de NS opent voor het eerst een speciale 'OV-fiets pop-up store'.

Voor alternatief vervoer opent NS samen met ProRail en Amsterdam Bereikbaar speciaal voor deze periode een pop-up store voor 150 OV-fietsen. Deze zal naast de Starbucks geplaatst worden. Ook worden op station Amsterdam Amstel 70 OV-fietsen bijgeplaatst. Dit is de eerste keer dat de NS tijdens grootschalige werkzaamheden extra OV-fietsen verhuren. Hiervoor gelden de normale verhuurregels en voorwaarden. Later zal de NS evalueren of de reizigers deze extra service waarderen.

Werkzaamheden

Voor reizigers betekent dit dat er vanwege de grootschalige werkzaamheden in de genoemde periode geen treinen en minder metro’s rijden op het traject Amsterdam Centraal- Amsterdam Bijlmer ArenA. Treinreizigers kunnen gebruik maken van de vervangende metro en van extra treinen tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Schiphol Airport. Daarnaast zetten NS en GVB vervangende bussen in, en wordt er dus op Amsterdam Bijlmer ArenA voor het eerst een tijdelijk OV-fietsenpunt geopend.

Reizigers krijgen het advies mee om zich goed voor te bereiden, hun reis te plannen via de Reisplanner of NS app en rekening te houden met extra drukte en langere reistijd.