Blauwnet start met nachttrein tussen Zwolle en Enschede v.v.

Blauwnet start met nachttrein (Foto: Treinenweb)
Blauwnet start met nachttrein (Foto: Treinenweb)

Vanaf aanstaande vrijdag 19 juni rijdt Blauwnet na middernacht met twee extra ritten op het traject Zwolle-Enschede. De extra late ritten wordt komend jaar op vrijdag en zaterdag vast in de dienstregeling opgenomen.

Met de extra nachttreinen krijgen reizigers de kans om op een nachtelijk tijdstip via de provinciehoofdstad terug te keren naar Twente of hun reis na middernacht in Zwolle voort te zetten richting de Randstad of Groningen.

Er is al gedurende lange tijd een roep om een nachttrein vanuit Enschede. In de huidige dienstregeling vertrekt de laatste intercity om 22.46 uur, en de laatste sprinter richting Zwolle om 23.30 uur. Afgelopen januari was de kogel door de kerk, en werd er officieel bekend gemaakt dat de nieuwe nachttrein in juni van dit jaar zou gaan rijden

Dienstregeling

Vanuit Enschede vertrekt de extra late trein om 00.03 uur ’s nachts en arriveert om 01.01 uur in Zwolle. De rit biedt aansluiting op station Hengelo naar Zutphen om 00.16 uur, naar Oldenzaal om 00.18 uur en naar Goor om 00.46 uur.

De extra trein vanuit Zwolle vertrekt om 01.05 uur en arriveert om 02.00 uur in Enschede. De trein rijdt als stoptrein en stopt op alle tussengelegen stations.

Extra service

Keolis ziet de nachtritten als een extra service richting de reizigers die laat op de avond wensen te vertrekken. Na een periode van een jaar evalueren Keolis en de provincie Overijssel de ritten om te kijken op welke wijze deze een vervolg krijgen. In verband met geplande onderhoudswerkzaamheden die ’s nachts worden uitgevoerd, is het niet mogelijk om de trein op een later tijdstip te laten rijden.

Wel benadrukt vervoerder Keolis dat de treinen vanwege de coronamaatregelen nog niet bedoeld zijn voor recreatieve uitjes, en dat mondkpajes verplicht zijn voor mensen vanaf 13 jaar.