Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Rotterdam Centraal krijgt binnenkort weer groot reisinformatiescherm

Reizigers op Rotterdam Centraal kunnen binnenkort alle vertrektijden en alle reisadviezen van eventuele verstoringen in één oogopslag zien. Vanaf woensdag 18 december zullen NS en ProRail het XL-reisinformatiescherm officieel in gebruik stellen.

Het plaatsen van het scherm van 9.5 bij 1.80 meter is een nauwkeurige puzzel en start zaterdag 30 november. Na de testperiode is het nieuwe digitale scherm vanaf woensdag 18 december beschikbaar voor reizigers. Vervolgens krijgt Den Haag Centraal eind dit jaar ook een groot reisinformatiescherm. Station Utrecht Centraal volgt later in 2020.

Het mega reisinformatiescherm toont alle vertrektijden van het komende half uur. Het scherm komt voor de poortjes bij het Service Center aan de centrumzijde van het station. Bij het kiezen van de locatie hebben we rekening gehouden met de leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal en de looproute van de meeste reizigers vanaf de metro en trams naar de treinen.

Megaschermen op andere stations

Na Rotterdam krijgt ook station Den Haag Centraal aan eind van dit jaar een XL-reisinformatiescherm. Dit scherm komt voor de poortjes aan de centrumzijde van het station. De afmeting van het scherm is 7.0 bij 2.0 meter. Het XL-reisinformatiescherm op station Utrecht Centraal komt volgend jaar, nadat de vergunning rond is.

De schermen worden door leveranciers KITT Engineering BV en Ngage Media BV speciaal ontworpen voor de verschillende stations.

Foto: NS
Het scherm die op Rotterdam Centraal zal verschijnen (Afbeelding: NS)

Vroeger

Vroeger had Rotterdam in haar oude stationshal ook een vertrektijdenbord welke vergelijkbaar is met wat Utrecht tot in het jaar 2011 nog gebruikte. Opvallend is dat het bord in Rotterdam kleiner en compacter was. Het vroegere oude klapperbord in Rotterdam verdween in 2008 toen het stationsgebouw gesloopt werd.

Foto: C.S. Booms
Foto: C.S. Booms