Spanjaard (19) aangehouden na bedreigen van conducteur

De politie heeft dinsdagmiddag een 19-jarige Spanjaard aangehouden op de Emmastraat in Breda. Een conducteur zette de man kort ervoor op het station in Breda uit de trein, omdat hij zonder geldig vervoersbewijs reed. Hierop werd de man agressief en uitte hij bedreigingen

De Spanjaard werd rond 17.15 uur uit de trein gezet, maar hield een agressieve houding tegenover de conducteur. Hierbij dreigde hij de conducteur met een mes te steken. De politie werd vervolgens gealarmeerd, waarop de verdachte wegfietste. In de Emmastraat troffen de agenten de man aan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering werd er in zijn kleding een aardappelschilmesje aangetroffen. Het mesje is in beslaggenomen. De man zit vast voor verder onderzoek. De conducteur heeft aangifte gedaan.

Eerder vond er een ander incident op het station van Breda plaats. Op 28 september werd er een conductrice bewusteloos geslagen door een zwartrijder. De politie is nog op zoek naar deze dader.

Foto: Archieffoto Politie
Foto: Archieffoto Politie

Bron: Politie