Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Stadler wint eerste grote order voor Taiwan

Treinbouwer Stadler won de aanbesteding voor de levering van 34 diesel-elektrische locomotieven aan de Taiwan Railways Administration (TRA) in Taiwan.

Ruim drie weken geleden kon Stadler de oprichting van een joint venture met PT Inka in Indonesië aankondigen. Nu, met de opdracht voor de ontwikkeling en bouw van de locomotieven voor TRA, volgt al snel het tweede succesverhaal uit Azië: voor Stadler is het de eerste grotere serie spoorvoertuigen die aan de het Pacifische gebied worden geleverd. De locomotieven worden gebouwd in de Stadler-fabriek in het Spaanse Valencia.

Voorkeursleverancier

Stadler werd door TRA gekozen als voorkeursleverancier voor de levering van 34 diesel-elektrische locomotieven. De aanbesteding is onderdeel van een groter TRA-programma voor vlootvernieuwing. Het contract heeft een waarde van ongeveer 165 miljoen euro. De locomotieven zijn bedoeld voor passagiers- en vrachtverkeer op de smalle spoorbreedte - 1067 millimeter - in Taiwan.

Na verschillende mislukte pogingen om vanuit Azië in Europa te slagen, is Stadler al meer dan tien jaar op zoek naar een geschikte lokale partner. Zoals gemeld op 20 september 2019, heeft Stadler eindelijk een joint venture-overeenkomst getekend met PT INKA voor de oprichting van een joint plant in Indonesië. Daar worden minstens 500 Sprinter-achtige treinen geproduceerd.

Amper drie weken na de aankondiging van de joint venture in Indonesië met PT INKA viert Stadler nog een groot succes in Azië met de recente order. Voor het eerst is Stadler in staat om zich te plaatsen in een grote aanbesteding voorspoorwegmaterieel en een groot contract te winnen in de Stille Oceaan na deze lange droge periode van Europa.

Eigenschappen

De zes-assige smalspoorlocomotieven van TRA worden aangedreven door een Cummins-dieselmotor die 2700 pk levert. De startkracht is maximaal 430 kN, de maximale snelheid is 120 kilometer per uur.

De locomotieven zijn speciaal ontworpen voor het tropische en subtropische klimaat in Taiwan. Een hoge luchtvochtigheid tot 100 procent en extreme temperaturen tot 45 graden Celsius zijn te verwachten op het gebied van toepassing. Bovendien kan de nieuwe locomotief voor TRA ook in meervoudige tractie worden gebruikt.

Afbeelding: Stadler
Afbeelding: Stadler