Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Broodzaak wordt vervangen door Treck

Horeca-exploitant HMSHost International stopt met De Broodzaak-formule op de NS-stations. Alle bestaande filialen zullen worden omgebouwd tot de nieuwe 'Treck'-formule, met een nog uitgebreider assortiment en service dan wat de Broodzaak voorheen leverde,

Over ongeveer een jaar moeten alle 29 vestigingen omgebouwd zijn tot de Treck. Eind mei worden de winkels op de stations van Haarlem, Amersfoort en Leiden als eerste vervangen.

Exploitatie

HMSHost International verzorgt de horeca op stations en vliegvelden wereldwijd. In Nederland alleen al exploiteert zij de restaurants op de NS-stations, Schiphol en Rotterdam Airport.

HMSHost, die eerder eerder vorig jaar de Broodzaak van NS overnam, heeft aangegeven dat reizigers meer behoefte hebben aan een nieuwe formule. Zo zal het assortiment en de services groter worden: Reizigers kunnen dan ook soep, warme snacks en speciale pizza-twisters kopen. Wel benadrukt de exploitant dat het geen complete maaltijden betreffen, maar voornamelijk een warme snack 'voor tussendoor'. Ook komen er voor de snelle reizigers speciale zelfscanners waarmee ze niet in de rij hoeven te wachten om te kunnen afrekenen.

Alle 415 personeelsleden van De Broodzaak blijven in de nieuwe formule werken. Zij zullen een training gaan volgen om in de 'Treck'-formule te kunnen werken. Voorlopig zijn er volgens HMSHost International geen plannen om de formule ook buiten Nederland te brengen.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb