NS introduceert NS Flex voor alle reizigers

De NS introduceert nu voor al haar klanten NS Flex. Met deze nieuwe dienst hoeven reizigers nooit meer hun saldo te laden tijdens het reizen in het hele openbaar vervoer. Alle afgelegde kilometers en gebruikte producten worden voortaan maandelijks van hun bankrekening afgeschreven.

Het afgelopen jaar heeft er een proef onder een beperkt aantal deelnemers plaatsgevonden nadat de nieuwe betaalmethode vorig jaar werd gepresenteerd. Via de NS app en de NS-website hebben de gebruikers inzicht in hun gemaakte kosten en kunnen ze eventueel hun abonnement aanpassen. Reizigers kunnen dan tot 15 minuten nadat ze hebben ingecheckt hun klasse wijzigen zodat ze niet meer langs de automaat hoeven te gaan voor een klassewissel-product. Ook verdwijnt hiermee de verplichte borg van 10 of 20 euro die ze op hun ov-chipkaart moeten plaatsen. Op termijn belooft de NS ook een 'alert-functie' waarmee er een seintje wordt gegeven als er een maximumbedrag wordt overschreven.

Flexibel aan te passen

Reizen zonder verplichte borg op de OV-chipkaart is vooral prettig voor reizigers op korte trajecten en reizigers die maar incidenteel van het OV gebruikmaken. Zij hoeven alleen maar te betalen voor hun gemaakte reis, zonder abonnementskosten. Wie vaker met de trein reist, kan gebruikmaken van abonnementen die maandelijks flexibel zijn aan te passen. Zo ontvang je al voor € 2,- per maand 40% korting in het weekend. Maar ook andere abonnementen zijn mogelijk. Overstappers naar NS Flex die nog saldo op hun kaart hebben staan, krijgen deze automatisch teruggestort.

Moeiteloze reis

Tjalling Smit, directeur Commercie & Ontwikkeling in de Raad van Bestuur van NS: "Reizigers verwachten van NS een moeiteloze reis van deur tot deur. Maar hoe die reis eruit ziet, is voor elke reiziger weer anders. Daarom hebben we met NS Flex een alles-in-één-oplossing voor het OV ontwikkeld, waarmee elke vorm van vervoer eenvoudig kan worden gebruikt en betaald. En die flexibel is aan te passen aan je reisgedrag. Of je nou elke dag in de trein zit, of maar een enkele keer."

Verbeteren en uitbreiden

NS Flex is ontwikkeld samen met ov-chipkaartbeheerder Translink en de andere vervoerders. Het afgelopen jaar hebben honderden testreizigers de nieuwe betaalmethode uitgetest en hier feedback op gegeven, waarna de NS het product steeds verder uitgewerkt heeft. Volgens de NS wordt er momenteel gewerkt aan het beschikbaar maken van het Traject Vrij-abonnement binnen NS Flex. Ook volgt er een  oplossing zodat gezinnen ook eenvoudig kunnen reizen.

Verder biedt NS Flex ook de mogelijkheden om een OV-fiets, NS Zonetaxi of huurauto te regelen.

Foto: NS
Foto: NS