[video] Ex-Fyra V250 krijgt nieuwe uiterlijk

De voormalige V250-trein die voorheen onder als Fyra in Nederland had moeten rijden, maar terug  gestuurd is naar Italië, is inmiddels daar gespot in een nieuwe kleurstelling. Dit zou kunnen betekenen dat er schot in de zaak zit voor een nieuwe inzet van de treinstellen op Italiaans spoor.

Op foto van de website Ferrovi, welke eerder deze maand is gemaakt, is te zien dat de rijtuigen te zien zijn in een zilveren kleurstelling, volledig identiek aan de proeftrein die in de omgeving van Napels zijn test- en toelatingsritten uitvoert. Ook is opvallend te noemen dat de V250-trein een nieuwe naam zal krijgen. Deze zal de naam ETR-700 krijgen, geheel in lijn met andere Italiaanse elektrische treinen die deze afkorting dragen.

De nieuwe kleuren zullen een deel zijn van hoe de treinen uiteindelijk hun nieuwe kleurstelling gaan krijgen. Naar verwachting zal er ook een rode versiering op het treinstel worden aangebracht. Hiermee zal de zoete zuurstok-kleur, waarmee NS Hispeed destijd als huisstijl reed, definitief het veld ruimen.

"Provisie voor NS"

In maart van dit jaar was de NS nog niet zeker of de treinstellen in dienst zullen gaan rijden bij de Italiaanse spoorwegen. Als de verkoop slaagt betekent dit dat de NS een financiële meevaller zal krijgen. De treinstellen zijn nu eigendom van Hitachi Rail, de nieuwe eigenaar van AnsaldoBreda. Als Hitachi Rail de treinen verkoopt, dan krijgt NS tot 21 miljoen euro provisie.

"In Nederland waren de treinen gecertificeerd. Er wordt gekeken of een deel van de Nederlandse toelatingstesten overgezet kan worden naar Italië. Als dat niet lukt, verwacht ik dat de verkoop niet zal slagen” legde Bert Groenewegen (de financiëel topman van NS) destijds tegenover Treinreiziger uit. Volgens ingewijden van het spoor zouden in Italië de toelatingstesten al zijn begonnen.

Foto: Ferrovie

Foto: Ferrovie

Foto's en video: Ferrovie