Intercity Direct vanaf 10 december tijdelijk toeslagvrij

Vanaf zondag 10 december is de Intercity Direct buiten de spits om tijdelijk toeslagvrij. Tot en met vrijdag 28 februari 2018 hoeven reizigers tijdens de daluren geen toeslag te betalen tussen Schiphol en Rotterdam. De NS heeft hierover afspraken gemaakt met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De NS kreeg eerder dit jaar net als in 2015 een boete voor het niet behalen van afgesproken prestaties in de spits op de Hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda. Door het tijdelijk toeslagvrij maken van de Intercity direct tijdens de daluren komen de boetebedragen weer bij de reiziger terug. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft dit besloten in overleg met de NS en de consumentenorganisaties om reizigers op de Hogesnelheidslijn tegemoet te komen.

Toeslagvrij

Normaal betalen Intercity Direct reizigers tussen Schiphol en Rotterdam € 2,40 toeslag per rit voor het traject tussen Rotterdam en Schiphol (en vice versa) over de HSL. Vanaf zondag 10 december 2017 (zodra de nieuwe dienstregeling ingaat) tot en met woensdag 28 februari 2018 reizen reizigers buiten de spits met Intercity direct zonder toeslag. De tijdstippen waarop de toeslag afgeschaft is zijn: op werkdagen tot 06:30 uur, tussen 09:30 en 16:00 uur en dan weer na 19:00 uur en het hele weekend en op feestdagen.

Wel adviseert de NS om in deze periode altijd hun OV-chipkaart langs de rode toeslag-zuil te halen, als ze tussen Rotterdam en Schiphol rijden. Op de tijden dat de trein toeslagvrij is zal er een reisproduct van 0 euro op de kaart worden gezet. Op deze manier zal er nooit verwarring voor de reiziger zijn.

Abonnementhouders

Houders van een Intercity Direct Altijd Toeslagvrij jaarabonnement ontvangen € 100 tegemoetkoming. De klanten die dit betreft krijgen hierover schriftelijke informatie.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb