Introductie Eurostar uitgesteld tot juni 2018

De introductie van de hogesnelheidstrein Eurostar is een half jaar uitgesteld omdat verschillende veiligheidsmaatregelen nog niet zijn goedgekeurd. De trein moet in juni 2018 in Nederland gaan rijden. Dat maakten Eurostar en NS International maandag bekend.

De Eurostar moet uiteindelijk in minder dan vier uur van Amsterdam naar Londen rijden over de HSL-lijn, waarbij er enkel in Rotterdam en Brussel gestopt wordt. De paspoortcontrole zal ook op de instapstations plaatsvinden, zodat reizigers kunnen blijven zitten.

"We wachten op veiligheidstoestemming op deze route en alle paspoortcontroles moeten nog geregeld worden", aldus de woordvoerder van de NS in De Telegraaf. De komende tijd zullen de voorzieningen voor de paspoortcontroles op Amsterdam en Rotterdam worden gerealiseerd.

De NS geeft aan zelf al klaar te zijn voor de komst van de Eurostar. Zo leveren ze personeel voor aan boord van de trein. Echter de Eurostar wacht zelf nog op de oplevering van de controle-voorzieningen op de stations, en de toestemming om door de Kanaaltunnel te mogen rijden voor de ritten van en naar Nederland.

Foto: Delft Trains
Een Eurostar-trein in Nederland tijdens de proefritten.
Archieffoto: Delft Trains