100 uur werkstraf geëist tegen veroorzaker treinongeluk Dalfsen

De bestuurder van de hoogwerker die vorig jaar een dodelijk treinongeluk bij Dalfsen veroorzaakte heeft een werkstraf van 100 uur gekregen. Hij heeft geen rijontzegging gekregen. Dat is het vonnis van de rechter tijdens de rechtszaak die vandaag plaatsvond.

De rechtbank vindt dat de 23-jarige man uit Zwolle te grote risico's heeft genomen, doordat hij onvoldoende op de hoogte was van de dienstregeling en van de snelheid van de hoogwerker waarin hij reed. Ook was er tijdens de rechtzaak sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid, zo zou de leidinggevende van de bestuurder ook een rol hebben gespeeld.

De officier van justitie eiste twee weken geleden nog 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar.

Treinongeluk

Op de spoorovergang bij het Lage Veld botste vorig jaar februari tijdens de spits de trein tussen Mariënberg en Zwolle op een overstekende hoogwerker. Door het ongeluk ontspoorde de trein volledig, en kwam de machinist om het leven. Tevens raakten er zes inzittenden gewond.

Foto: Spoorjan
Foto: Spoorjan 

De 23-jarige bestuurder van de hoogwerker wist op tijd uit de machine te springen en bleef ongedeerd