Faillissement voor restaurant Gare du Nord

Veganistisch restaurant Gare du Nord, gevestigd in een oude treinwagon in Rotterdam, is begin deze maand door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Het inboedel van het restaurant, alsmede de treinwagon worden inmiddels geveild.

Gare du Nord was een sociaal restaurant in Rotterdam en gevestigd in een oud spoorwegrijtuig. Het restaurant ging samenwerkingen aan met scholen, sociale- en culture initiatieven. Op deze manier ontstond het project Kook met mij Mee, een kookstudio voor basisschoolkinderen die werd opgezet door eigenaar Hans Kervezee met als doel kinderen gezonder te laten eten.

'Gesprekken voor overname'

Curator Maria Bowmer meldt dat ze op dit moment in gesprek is met partijen voor overname van het concept. ‘Ik ga me nog buigen over de oorzaak van het faillissement. Wel zijn er aanzienlijke betalingsachterstanden bij werknemers en leveranciers.’

Tot op heden is het bod voor de wagon opgelopen tot de 6.000 euro. Geinteresseerden kunnen tot maandag nog bieden. Hierbij moet de bieder wel zelf het transport van de rails en de wagon voor eigen kosten nemen.

Een gedupeerde die nog een factuur van 8.000 euro heeft openstaan bij de eigenaar van het restaurant doet tegenover de website Misset Horeca een boekje open: "Het was een prachtig concept, maar hoe de zaakjes er werden geregeld dat klopte niet. Van wat ik hoor, zijn er echt heel veel gedupeerden."

De eigenaar was niet bereikbaar voor commentaar, en de website met zowel de Facebook pagina is uit de lucht gehaald.

Foto: Tripadvisor
Foto: Tripadvisor