NS start met instapzones tussen Amsterdam en Eindhoven

In september werd de proef met de instapzones voor op diverse stations aangekondigd en beproefd en vanaf deze week is het definitief op het traject tussen Amsterdam en Eindhoven.

De 'instapzone' is een zone op het perron waar met bordjes wordt aangegeven waar de trein gegarandeerd - ongeacht zijn lengte - stopt. Deze zone is op de verschillende stations op een andere plek geplaatst. Zo zorgt het ervoor dat reizigers zich beter verspreiden in de trein, wat het makkelijker maakt om een zitplaats te vinden. Ook kunnen reizigers hierdoor sneller instappen, wat ervoor zorgt dat de Sprinter sneller kan vertrekken.

Reizigers vinden de Instapzone op 17 stations op het traject tussen Amsterdam en Eindhoven waar alleen sprinters stoppen. Dit zijn: Amsterdam Muiderpoort, Duivendrecht, Amsterdam Holendrecht, Abcoude, Breukelen, Maarssen, Utrecht Zuilen, Utrecht Vaartsche Rijn, Utrecht Lunetten, Houten, Houten Castellum, Culemborg, Zaltbommel, Vught, Boxtel, Best, Eindhoven Strijp-S. Geldermalsen is ook een station waar alleen Sprinters stoppen, echter door de kenmerken van dit station, is een instapzone hier niet mogelijk.

Foto: Nederlandse Spoorwegen
Foto: Nederlandse Spoorwegen

Bron: Nederlandse Spoorwegen