NS gaat minder tussenstations overslaan

De NS is bezig met maatregelen om in de toekomst minder station over te slaan bij vertragingen. Vorig jaar sloegen de treinen nog 3393 tussenstations over. De komende jaren moet dit verbeteren, aldus staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur (PvdA).

Op dit moment worden er incidenteel een station overgeslagen als een trein een behoorlijke vertraging heeft. Met het overslaan van een station wil het spoorbedrijf voorkomen dat een vertraging als een olievlek in de regio uitbreidt, met een ontregelde dienstregeling als gevolg.

Het gaat onder meer om het traject Nijmegen-Arnhem en bij Utrecht Centraal, waar treinen dit jaar het meeste een station overslagen.

Staatssecretaris Mansveld heeft in een verklaring aangegeven het belangrijk te vinden dat de NS reizigers niet verrast met het overslaan van een station. Zo moet het spoorbedrijf genoodzaakt zijn om de reizigers 'indien mogelijk' altijd tijdig informeren zodat ze hun reis nog kunnen aanpassen. Ook zal de NS jaarlijks het aantal voorbijgereden stations gaan vermelden.

Bron: FokNieuws