Langdurige stakingsactie in Duitsland op komst

De staking op het Duitse spoor blijft doorzetten. Een nieuwe stakingsactie zal het spoor vanaf aanstaande donderdag tot maandag mogelijk ontregelen. Deze staking heeft de Duitse vakbond uitgeroepen. Veel reizigers die naar Duitsland zullen reizen zullen geraakt worden door de staking.

De staking zal woensdag om 15:00 uur van start gaan waarmee eerst het goederenvervoer stil zal worden gelegd. vanaf donderdag zullen alle reizigerstreinen ook worden stilgelegd, waarmee de staking 109 uur zal duren, tot aanstaande maandag.

De vakbond eist 5% meer loon en kortere werktijden van de Deutsche Bahn. De Duitse handelskamer reageert furieus: "Wat op het spoor gebeurt, is gif voor het imago van Duitsland als vestigingsland voor bedrijven."

Hinder voor reizigers

De staking komt hard aan bij de rezigers in Duitsland omdat aanstaande weekend de val van de Berlijnse muur zal worden herdacht wat 25 jaar geleden plaatsvond. Veel Duitsers zouden hinder kunnen ondervinden om de hoofdstad van hun land te kunnen bereiken.

Ook de Intercity naar Berlijn vanuit Amsterdam zal hinder ondervinden, en hoogstwaarschijnlijk tijdens de stakingsacties niet verder rijden tot de grensplaats Bad Bentheim.