NS trekt Intercity Direct meer naar zich toe

De NS trekt de Intercity Direct vanaf vandaag nu nog meer naar zich toe, om deze los te laten van NS International wat voorheen NS HiSpeed was. Zo is het niet meer mogelijk om losse toeslag via NS International te kopen, en zal de zitplaatsreservering vervallen.

De toeslag voor het traject Schiphol - Rotterdam die voorheen bij NS International (of NS HiSpeed) kon worden aangeschaft zal alleen nog maar via de NS worden verkocht. Dit kan bij de rode Toeslag-zuiltjes op de perrons, bij de kaartautomaten, de servicebalies of als E-Ticket.

Ook de abbonementen gaan op de schop, en zo zal het weekendtarief gaan vervallen. Wanneer er in het weekend of de daluren met voordeel zal worden gereisd, is er enkel de keuze voor één van de NS-abonnementen of een actiedagkaart. Hierbij heeft u een Intercity direct Toeslag nodig wanneer het traject Schiphol – Rotterdam Centraal of vice versa deel uitmaakt van uw reis.
De mogelijkheid voor het reserveren van een zitplaats vervalt ook.

Om de Intercity Direct zich beter te laten kenmerken zullen op termijn alle Intercity Direct-treinen een opknapbeurt krijgen. Zo zal de zuurstok-gekleurde bestickering plaats maken voor een NS geel-blauwe variant, en zullen vanaf augustus of september de locomotieven voor de rijtuigencombinaties ingewisseld worden voor nieuwe locomotieven die NS-gekleurd zullen zijn.

Bron: Nederlandse Spoorwegen / NS International