'NS vertraagt enquête over Fyra'

De parlementaire enquête naar het floppen van de Fyra loopt ernstige vertraging op. De openbare verhoren gaan waarschijnlijk pas twee maanden later dan gepland van start. Dat komt onder andere doordat de NS vertraging heeft opgeleverd met het verstrekken van belangrijke documenten, melden ingewijden aan de Telegraaf.

Vorig jaar in juni werd er besloten om een parlementaire enquête te houden vanwege de problemen met de Fyra V250-trein. Deze trein heeft wegens technische gebreken en grote onbetrouwbaarheid maar een korte tijd tussen Amsterdam en Brussel heeft gereden als hogesnelheidstrein.

De openbare verhoren in de enquête hadden aan het begin van dit jaar al van start moeten gaan, maar de NS lijkt deze steeds verder op de lange baan te schuiven, melden bronnen aan het Binnenhof. De vervoerder geeft zelf toe dat er vertraging in het verhoor zit, maar kan er verder geen mededelingen over doen..

Uiteindelijk zouden er na veel getouwtrek containers vol met stukken naar de enquêtecommissie zijn verstuurd, zo wordt gemeld. Wel zorgt dit voor een nieuwe vertraging omdat dit een grote hoeveelheid is voor de parlementaire onderzoekers om dit allemaal door te spitten.

Het is niet de eerste keer dat het Kameronderzoek naar het Fyra-debacle op tegenvallers stuit. Al eerder was er onenigheid over de kosten van de enquête en wat de onderzoeksvraag moest zijn.

Bron: De Telegraaf