Treinverkeer rond Den Haag tot en met 2 maart uitgedund

Door herstelwerkzaamheden aan wissels bij Den Haag kunnen niet alle treinen rijden. Dit zal zeker tot en met 2 maart duren. Het is nog niet bekend op welke manier het treinverkeer beperkt wordt, maar daarover hopen NS en ProRail binnenkort meer duidelijkheid over te kunnen geven.

De problemen begonnen woensdag toen tijdens controles werd vastgesteld dat vier wissels rond Den Haag en Rotterdam niet aan de veiligheidseisen voldeden. ProRail spreekt van een incident en beklemt dat de eerdere ontspoorde trein bij Hilversum, door een vermoedelijk defecte wissel, er los van staat. Na de ontdekking afgelopen woensdagavond tijdens de spits besloot ProRail om het treinverkeer even voor tien minuten te onderbreken om de dienstregeling op orde te kunnen brengen, door de gewraakte wissels 'buiten dienst' te stellen.

Vragen en Kamervragen

Politiek, reizigersorganisaties en vakbonden hebben vanwege de problemen om opheldering gevraagd. Alhoewel de spoedreparaties zorgelijk zijn, wil dit niet per direct zeggen dat het spoor onveilig is. "Het spoor is in het algemeen juist het meest veilige vervoersmiddel. Veel veiliger dan de auto, motor of fiets bijvoorbeeld. Dat neemt niet weg dat het zorgelijk is dat meerdere wissels in een dergelijk slechte toestand kunnen komen dat ingrijpen direct noodzakelijk is" legt Hildebrand van Kuyeren van Treinreiziger.nl uit.

 

Bron: Treinreiziger