Geen nieuwe evacuatie rampplek Wetteren

De hevige regenbuien in Wetteren lijken vooralsnog niet te hebben geleid tot verspreiding van de giftige stoffen die vorige week bij de treinramp in de Oost-Vlaamse plaats vrijkwamen. Hierbij lijkt er geen sprake van een nieuwe evacuatie in het Vlaamse dorp.

Gevreesd werd dat er door de hoosbuien opnieuw gifgas zou opstijgen uit het riool, maar van een verhoogde concentratie is bij nieuwe metingen geen sprake. Mocht dat wel zo zijn geweest dan zouden er duizenden mensen uit het gebied geëvacueerd hebben moeten worden.

Waar eerder vandaag nog hoge concentraties giftig materiaal werden gemeten, waren de waarden in de avond aanzienlijk lager, aldus de gemeente. De metingen zullen voorlopig blijven plaatsvinden en de giftige concentratie wordt nauwlettend in de gaten gehouden. De gouverneur van de plaats heeft al eerder gezegd dat het om een grote mileuramp gaat die ontstaan is na de treinbrand van de nacht van vrijdag op zaterdag.

Als morgen nog steeds blijkt dat de concentraties zijn afgenomen zullen mensen weer terug kunnen keren naar hun woningen. Scholen blijven woensdag nog wel preventief gesloten.

Bron: Nu.nl