Eerste werkzaamheden aan monsterklus bij Vught gaan van start

De komende periode zal er een begin worden gemaakt aan de werkzaamheden om het spoor bij Vught verdiept aan te leggen. Afgelopen dinsdag is het contract getekend waarbij aannemers Van Hattum en Blankevoort samen met Boskalis Nederland de grote klus gaan uitvoeren. De spoorvernieuwing is een onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Den Bosch - Vught.

Het spoor in Vught wordt deels verdiept aangelegd, wat de leefbaarheid en veiligheid op en rond het spoor aanzienlijk zal verbeteren. Voor de bewoners van Vught betekent dit een grote vooruitgang, omdat ook met het verdwijnen van de overwegen minder files voor de slagbomen op de weg staan als er een trein passeert.

Zeven jaar

De omvangrijke aanpassingen aan het spoor zullen naar verwachting minimaal zeven jaar duren, wat aanzienlijke gevolgen voor de omgeving zal hebben. ProRail heeft aangegeven dat de aannemers de hinder zal beperken. Om het verdiepte spoor aan te leggen komt er een tijdelijk spoor aan ten westen van het huidige spoor. Zo kan er gewerkt worden met het uitgraven van de verdiepte spoorbak.

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Den Bosch – Vught

De werkzaamheden tussen Den Bosch en Vught zijn volgens Prorail hard nodig om in de toekomst meercapaciteit op het spoor te realiseren. Tussen Den Bosch en Vught Noord komt een vierde spoor. En in Vught worden er twee sporen verdiept aangelegd. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Den Bosch – Vught is een ingrijpend project voor de omgeving. Dat komt omdat er meer (goederen)treinen gaan rijden en de bouw zo’n zeven jaar gaat duren.

Eerste werkzaamheden

Van dinsdag 18 juni tot en met zondag 23 juni vinden de eerste werkzaamheden aan het spoor plaats. Spoorbeheerder ProRail vernieuwt in deze periode het spoor, de dwarsliggers, de wissels en het ballastbed tussen Vught en Tilburg/Boxtel. Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats voor nieuw tijdelijk spoor tussen ’s-Hertogenbosch en Vught in de aanloop van de spoorvernieuwing.