Opnieuw treinpersoneel belaagd door gewelddadige reiziger

Archieffoto van de aanhouding van een verdachte. (Foto: Politie)
Archieffoto van de aanhouding van een verdachte. (Foto: Politie)

Een conducteur van NS is woensdagmorgen bespuugd door een treinreiziger. De medewerker was bezig met het controleren van vervoersbewijzen in de trein bij het Zeeuwse Kapelle. Een treinreiziger was het hier echter niet mee eens en besloot de conducteur te bespugen.

Rond 11.00 uur op woensdagochtend voerde de conducteur zijn controleronde uit in de trein. Toen hij het vervoersbewijs van een 24-jarige treinreiziger wilde controleren, ontstond er een woordenwisseling tussen hen. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, spuugde de conducteur vervolgens in het gezicht en probeerde de trein te verlaten. De conducteur liet dit echter niet toe en heeft de man aangehouden. Hij zit momenteel nog vast voor verhoor.

'Drie-minuten-stil' actie

De NS en een groot deel van andere vervoersbedrijven zullen aanstaande zaterdag om half elf 's avonds voor drie minuten het openbaar vervoer stil leggen. Dit wordt gedaan naar aanleiding van een geweldsincident van afgelopen zaterdag, waarbij treinpersoneel van NS mishandeld werd door een groep jongens. De actie is een oproep naar het kabinet om dringend maatregelen te nemen.